Кавказская кухня
Кавказ всегда был известен своей здоровой и сытной кухней. Овощи, фрукты, ароматные травы и специи помогают поварам приготовить блюда с изысканным вкусом и ароматом. Одной из наиболее характерных особенностей кавказской кулинарии является сочетание терпкого с сладким, полученный добавлением гранатового сока, высушенных лимонов или кислых слив, а также сухофруктов, таких как абрикосы, айва, изюм и хурма. Каштаны также используются для украшения мяса и других блюд, а свежие семена граната добавляют в тарелку непосредственно перед тем, как ее принесут к столу. Кавказская кухня богата разнообразными закусками, супами, горячими и холодными блюдами. В приготовлении закусок используется большое количество овощей. Это: баклажаны, томаты, капуста, квашеная капуста, цветная капуста, свекла, картофель, чеснок, коричневый лук, шпинат, а также зелень, специи, грибы и грецкие орехи. Грецкие орехи широко используются при приготовлении соусов для любых блюд.
В кавказской кухне есть рецепты множества закусок:
Жареные баклажаны с томатным соусом.
Соленые баклажаны и грецкие орехи.
Фаршированные баклажаны с грецкими орехами, чесноком, коричневым луком, кресс-салатом, сельдереем, петрушкой, сушеной корицей, гвоздикой, уксусом, кайенским перцем, солью.
Запеченные баклажаны с грецкими орехами и гранатом.
Жареные грибы с помидорами и соусом из грецкого ореха.
В кавказской кухне много мясных блюд:
Вареная говядина в томатном соусе с зеленью.
Ростбиф и стручковая фасоль с зеленью.
Филе говядины тушеное в ореховом и томатном соусе.
Свиное филе тушеное с айвой.
Вареная баранина в чесночном соусе.
Печень в гранатовом соусе.
Плов.
Везде вы можете попробовать шашлык (мясо на шампуре).
Он сделан из ягненка, говядины и цыплёнка.
Блюда из домашней птицы, также очень популярны в кавказской кухни:
Цыпленок в чесночном соусе.
Курица в соусе из грецкого ореха.
Соус изготовлен из фарша, чеснока, кинзы, соли и уксуса.
Цыпленка жарят или кипятят, затем нарезают кусочками, накладывают на блюдо и выливают с этим соусом.
Помогите перевести текст без переводчика это уже третий раз ставлю этот вопрос желательно без
... ошибки буду благодарен !
CAUCASIAN CUISINE
The Caucasus has always been famous for its healthful and
nourishing cuisine. Vegetables, fruit, and fragrant herbs and spices
help the cooks to make dishes with exquisite taste and aroma.
One of the most characteristic peculiarities of Caucasian
culinary is a combination of tart with sweet, produced by the addi-
tion of pomegranate juice, dried lemons, or sour plums, along with
dried fruits such as apricots, quince, raisins, and persimmons.
Chestnuts are also used to garnish meat and other dishes, and
fresh pomegranate seeds are added to the plate just before it is
brought to the table.
Caucasian cuisine is rich in various appetizers, soups, hot and
cold dishes. A great variety of green vegetables are used in mak-
ing appetizers. They are: egg-plants, tomatoes, cabbage, sauerkraut,
cauliflower, beets, potatoes, garlic, brown onions, spinach and also
greens, spices, mushrooms and walnuts. Walnuts are widely used
in making sauces to dishes of any kind.
Caucasian cuisine has recipes o f lots o f appetizers:
Fried egg-plants with tomato sauce.
Salted egg-plants and walnuts.
Stuffed egg-plants with walnuts, garlic, brown onion, cress
salad, celery, parsley, dried cinnamon, clove, vinegar, cay-
enne, salt.
Baked egg-plants with walnuts and pomegranate.
Fried mushrooms with tomatoes and walnut sauce.
Caucasian cuisine has many meat dishes:
Boiled beef in tomato sauce with greens.
Roast beef and string-beans with greens.
Beef fdlet stewed in walnut and tomato sauce.
Pork fillet stewed with quince.
Boiled mutton in garlic sauce.
Liver in pomegranate sauce.
Rice pilaf.
Everywhere you can taste shashlyk (meat on a spit). It is made
of suckling, lamb, beef and chicken.
The poultry dishes are also very popular in Caucasian cookery:
Chicken in garlic sauce.
Chicken in walnut sauce. The sauce is made from minced
walnuts, garlic, kinza, salt and vinegar. The chicken is roasted or
boiled, then cut in pieces, put on a dish and poured over with this
sauce.
CAUCASIAN CUISINE
The Caucasus has always been famous for its healthful and
nourishing cuisine. Vegetables, fruit, and fragrant herbs and spices
help the cooks to make dishes with exquisite taste and aroma.
One of the most characteristic peculiarities of Caucasian
culinary is a combination of tart with sweet, produced by the addi-
tion of pomegranate juice, dried lemons, or sour plums, along with
dried fruits such as apricots, quince, raisins, and persimmons.
Chestnuts are also used to garnish meat and other dishes, and
fresh pomegranate seeds are added to the plate just before it is
brought to the table.
Caucasian cuisine is rich in various appetizers, soups, hot and
cold dishes. A great variety of green vegetables are used in mak-
ing appetizers. They are: egg-plants, tomatoes, cabbage, sauerkraut,
cauliflower, beets, potatoes, garlic, brown onions, spinach and also
greens, spices, mushrooms and walnuts. Walnuts are widely used
in making sauces to dishes of any kind.
Caucasian cuisine has recipes o f lots o f appetizers:
Fried egg-plants with tomato sauce.
Salted egg-plants and walnuts.
Stuffed egg-plants with walnuts, garlic, brown onion, cress
salad, celery, parsley, dried cinnamon, clove, vinegar, cay-
enne, salt.
Baked egg-plants with walnuts and pomegranate.
Fried mushrooms with tomatoes and walnut sauce.
Caucasian cuisine has many meat dishes:
Boiled beef in tomato sauce with greens.
Roast beef and string-beans with greens.
Beef fdlet stewed in walnut and tomato sauce.
Pork fillet stewed with quince.
Boiled mutton in garlic sauce.
Liver in pomegranate sauce.
Rice pilaf.
Everywhere you can taste shashlyk (meat on a spit). It is made
of suckling, lamb, beef and chicken.
The poultry dishes are also very popular in Caucasian cookery:
Chicken in garlic sauce.
Chicken in walnut sauce. The sauce is made from minced
walnuts, garlic, kinza, salt and vinegar. The chicken is roasted or
boiled, then cut in pieces, put on a dish and poured over with this
sauce.
Ответ ↓
ПОХОЖИЕ ЗАДАНИЯ: